Novinář v popkultuře: Intimní detaily

Film Intimní detaily je americké romantické drama plné vášně, emocí a splněných snů z roku 1996. Robert Redford a Michelle Pfiefferová ve snímku prožijí love story v prostředí televizního zpravodajství. Nahlédnutí do uspěchaného světa masmédií natočil na motivy skutečných událostí John Avneta podle knižního bestselleru od Joan Didionové a Johna Dunneho.

Hlavními aktéry snímku jsou Tally Atwaterová, kterou zvtvárnila Michelle Pfiefferová a Waren Justic, jehož si zahrál Robert Redford. Snímek začíná televizním vysíláním, ve kterém Tally vypráví retrospektivně svůj příběh. Protože pocházela z malého hornického města na západě, začátky její kariéry nebyly příliš úspěšné. Rozeslala svůj demosnímek do třiceti stanic, ale odpověděla jediná stanice z Miami, kam se Tally ihned vydala. Od tohoto bodu je celý příběh vyprávěn chronologicky.

V televizní stanici Tally nastoupí jako asistentka, což se jí nelíbí a za každou cenu usiluje o povýšení. Brzy se jí naskytne šance hlásit počasí, to se jí ovšem jako úplné začátečnici nepovede a ona se bojí o své místo ve zprávách. Je přesvědčená, že jí vedení vyhodí, ale šéfredaktor Waren Justic věří, že se dokáže v televizi prosadit. Nabídne jí místo reportérky, změní Tallyinu vizáž a vezme ji pod svá křídla. Pod Warenovým mentorováním se z mladé a nesmělé reportérky stane populární televizní hvězda. Naučí ji, jak se ve světě masmédií pohybovat, jaké klást při rozhovorech otázky i co diváky zajímá. Vztah Warena a Tally nezůstane pouze na profesionální úrovni a tak lze vedle kariéry na vzestupu sledovat také milostné vzplanutí hlavních aktérů.

Když ambiciózní žena dostane nabídku v televizní stanici ve Filadelfii, prožije nejromantičtější chvíle s jinak nepřístupným Warenem, než se tam vydá dělat reportáže. Rozloučí se spolu a ona odletí za prací v lepším zpravodajství.

Tally není tvrdá žena, která se dere na vrchol své profese, proto její cesta k úspěchu není tak přímočará, jak divák očekává. Do Pensylvánie se vydá i Waren. Za přítomnosti milované osoby, jež je pro ni velkou podporou a díky jejímu pevnému charakteru se věci opět začínají obracet k lepšímu. Prostředí masových médií ale není žádný med a hlavní hrdinové se musí potýkat se spoustou problémů.

Přidat komentář